avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rezervare denumire firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rezervare denumire firma

Buna ziua,
1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente?
Pe cererea standard am observat ca exista o sectiune "opis documente depuse pentru obtinerea acordului".
La ce se refera aceasta sectiune?
2. In cazul in care vor fi 2 asociati in cadrul unui SRL cum se completeaza declaratia pe proprie raspundere? Numai pentru persoana care va fi administrator? La fel se completeaza celelalte formulare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
amrita950, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramiha , utilizator 15:20, 17 Martie 2009
1.Pentru rezervarea denumirii aveti nevoie de formularul respectiv de la ORC si copie dupa cartea de identitate.
2.Da.Declaratia se completeaza de ambii asociati si este emisa de ORC .
3. Doar administratorul va da specimenul de semnatura.
eu nu am gasit unde scrie de opis,Cererea se refera si la alte cum ar fi:
solicit verificare disponibilitate şi / sau rezervare firmă(1) pentru :
􀂅 autorizare şi înmatriculare 􀂅 schimbare denumire 􀂅 schimbare sediu profesional în alt judeţ..si consider ca pentru acestea trebuie depuse acte in anexa
1. Rezervarea de denumire poate fi facuta de orice persoana in nume propriu chiar daca aceasta nu va avea calitatea de asociat sau administrator in societatea respetiva si nu este nevoie de copie CI. Pentru a putea face astfel rezervarea de denumire mentionati pe cerere "in calitate de FONDATOR".
Referitor la "opis" nu mentionati nimic si nu anexati la cerere decat chitanta prin care ati achitat suma de 50 RON (taxa de rezervare). Va sfatuiesc sa va ganditi la mai multe denumiri, intrucat este posibila ca aceea la care va ganditi sa fie rezervata de alta societate.
2. Daca va referiti la declaratia model 2 (pantru autorizarea obiectelor de activitate pe care doriti sa le desfasurati), aceasta se va face in numele administratorului (se va semna de administrator).
Celelalte formulare se fac tot in numele administratorului si se va specifica persoana imputernicita (daca este cazul) si poate fi semnata de catre imputernicit (avocat sau orice alta persoana imputernicita sa inregistreze societatea - cu procura speciala)
Daca se va ocupa administratorul de infiintarea societatii nu este nevoie de procura este suficienta cartea de identitate.
1. Nu ai nevoie de nici un document suplimentar pentru rezervarea denumirii societatii.
Pe de alta parte, rezervarea de la REgistru nu iti ofera nici un fel de protectie, fiind doar o denumire de firma comerciala declarata.
Sunt mii de firme in tara care au aceeasi denumire.

2. Daca te gandesti serios la protectia denumirii comerciale, trebuie sa ceri o marca inregistrata la OSIM.

3. Opisul de documente se completeaza doar daca ai o denumire inregistrata si protejata la OSIM (si in acest fel dovedesti ca esti proprietarul acelei denumiri) putind face in acest caz rezervarea chiar daca exista si alte firme cu aceeasi denumire.

4. Declaratia pe proprie raspudere, denumita si declaratie de onorabilitate, se da fie in fata referentului ORC, fie in fata unui avocat sau notar.
Toti asociatii dau declaratii. Si administratorul.

Alberto Kurtyan
De luna trecuta rezervarile de denumire se fac NUMAI la nivel national. Ca efect colateral, nu se mai poate obtine o rezervare nici pentru o denumire rezervata anterior la nivelul unui anumit judet.

Alte discuții în legătură

Denumire firma strelitia strelitia Buna ziua, La infintarea unei societati trebuie sa faci rezervare de 3 denumiri ale firmei. 1. La care denumire se refera la cea care va fi de forma SC ... (vezi toată discuția)
Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara TOP22092007 TOP22092007 Buna Ziua! Am o nelamurire pe care as dori sa o lamuresc.... poate reuseste cineva. Am o societate comerciala, la care am adaugat prin act aditional si ... (vezi toată discuția)